dinsdag

lekker, uit de voorraad


Vandaag eens gekookt van wat ik in huis had.
saté kip, van de markt in de vriezer
chineese kool, uit de koelkast
risotto, uit de voorraadkast
ui, uit de koelkast
groene en rode paprika , uit de koelkast
knoflook, van de schaal op de koelkast
bospaddestoelenbouillon, uit het keukenkastje
gedroogde paddestoelen, uit het keukenkastje.


snijd de kool met een scherp mes heel dun, op een paar bladeren na.
ook de ui en knoflook heel dun snijden, (ui en knoflook zo dun, zodat je ze niet meer terug vindt) de paprika in kleine blokjes.
Neem een wok en doe daar twee eetlepels olijfolie in, dan de ui, knoflook en paprika aanbakken, dan beetje voor beetje de kool erbij, als dit wat geslonken is de opgeloste bouillon met de gedroogde paddestoelen erbij doen, zodat het net niet onderstaat. Laat dit ca 5 min doorkoken en giet het dan af, maar vang de boullion op.
Doe de kool even in een andere pan of schaal, zet de wok weer op het vuur en doe er weer wat olijfolie in, hierna een klein gesneden uitje, dan de hoeveelheid risottorijst die je nodig hebt. Bak dit ongeveer 5 min. Dan met een plloepel wat van de bouillon er door als de rijst dit heeft opgenomen doe je er weer wat boullion door net zolang tot er een beetje boullion niet word opgenomen. Dit laat je dan weer 5 min koken zodat de rest van het vocht verdampt. In de tussentijd neem je een schaal waar je de achter gehouden bladeren oplegt, o, ik vergeet de kip, die moet je ook even in de koekenpan gaar bakken natuurlijk. Op de bladeren leg je op de ene helft de kool en op de andere helft de rijst, schik hierop de kip en garneer met dun gesneden tomaat. Serveer de overgebleven bouillon in een schaaltje voor wie
het wil hebben

1 opmerking:

  1. Volgende keer op tijd laten weten, Ineke !

    Dan kom ik een hapje mee eten!! het ziet er zo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen